Header Verschuren Apk

afspraak maken APK

ga naar de webshop
voertuiggegevens opvragen

APK Keuring bij Verschuren

Verschuren APK & Bandenservice is misschien wel het bekenste APK keuringsstation van de regio. Het belangrijkste bij Verschuren APK & Bandenservice b.v. is de veiligheid voor u en uw inzittende wanneer u onderweg bent. De jaarlijkse APK keuring staat hierbij voorop. Volgens een unieke werkwijze wordt uw auto door het vakkundige personeel APK gekeurd met behulp van professionele apparatuur volgens de laatste eisen van de RDW. Als uw auto aan alle wettelijk vastgestelde eisen voldoet zal deze goedgekeurd worden. Mocht uw auto onverhoopt afgekeurd worden, dan ontvangt u een rapport met de reparatiepunten. Als deze reparatiepunten binnen een maand na afkeur gerepareerd zijn dan wordt uw auto binnen deze periode gratis opnieuw gekeurd. Op verzoek kunnen wij ook bepaalde punten repareren en uw auto direct herkeuren.

Is een APK Keuring verplicht?

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijke verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveilighed en ter bescherming van het milieu. In Nederland staat de keuringsplicht beschreven in de Wegenverkeerswet 1994 en daarvan afgeleide regelingen. Volgens deze regelgeving moet u uw personenauto, bedrijfsauto of driewieler die - beladen- niet zwaarder mag zijn dan 3,500 kg, jaarlijks of om de twee jaar laten keuren. Tenminste als het voertuig drie jaar of ouder is. Zware bedrijfsauto's, aanhangwagens en sommige speciale voertuigen zoals taxi's moeten elk jaar gekeurd worden vanaf het moment dat ze nieuw op de weg worden toegelaten. Uw auto zal dus ook de APK keuring moeten ondergaan.

Wat moet ik meenemen naar de APK-keuring? Voorafgaand aan de APK keuring wordt uw voertuig geraadpleegd. Voor het raadplegen van uw voertuig hebben we de meldcode (laatste 4 cijfers van het chassisnummer) nodig. Daarom vragen we aan de bestuurder van het te keuren voertuig of deze het kentekenbewijs deel 1 mee wil nemen. Het maakt niet uit wie met het voertuig naar de APK keuring gaat.

Kentekenplaten
Gebleken is dat kentekenplaten soms verdwijnen. Dit kan gebeuren door diefstal. Een andere mogelijkheid is verlies, aangezien veel kentekenplaten in houders geklemd zitten en niet op de auto zijn vastgeschroefd. De RDW adviseert iedere voertuigbezitter de kentekenplaten goed vast te schroeven of vast te plakken met dubbelzijdige tape.

Roetmeting Diesel € 12,50
Sinds 1 januari 1997 ondergaan auto's met een dieselmotor en met een bouwjaar vanaf 01-01-1980 bij de APK keuring een roetmeting. Verschuren APK & Bandenservice b.v. volgt hierbij een voor heel Europa vastgestelde meting. Bij deze meting is het van groot belang dat u uw voertuig in een goede staat van onderhoud voor de keuring aanbiedt om motorschade te voorkomen. De dieselmotoren van na bouwjaar 1972 zijn erop geconstrueerd om deze meting te kunnen ondergaan mits de onderhoudsbeurten overeenkomstig de fabrieksvoorschriften zijn uitgevoerd.

Viergasmeting
Voertuigen met een benzinemotor of LPG-motor met een geregelde katalysator en met een bouwjaar vanaf 01-01-1993 moeten een zogenaamde viergasmeting ondergaan. Met behulp van een viergastester wordt gecontroleerd of de uitstoot van de uitlaatgassen de wettelijke percentages niet overschrijdt.

Laat uw auto onafhankelijk APK-keuren bij het bekendste APK-keuringsstation van Beek en Donk, Helmond, Gemert en Veghel. Maak direct een afspraak

Onafhankelijke APK

APK verlopen? Meestal geen dekking autoverzekering

Is de APK van uw auto verlopen? Dan mag u niet de openbare weg op. Doet u dit toch en raakt u betrokken bij een ongeval, dan vergoedt uw autoverzekeraar de schade meestal niet. Zeker als u een ongeval veroorzaakt als gevolg van een gebrek aan de auto.

Heeft het ongeval niets te maken met de technische staat van uw auto, dan vergoedt uw verzekeraar de schade wel. Maar u moet wel kunnen bewijzen dat het ongeval niets te maken heeft met een mankement aan uw auto.

Laat uw auto daarom tijdig bij ons keuren, zodat u vervelende situaties voorkomt.
Bronnen Independer en RDW:
Wetten en regels
Mijn APK is verlopen, wat kan ik doen?

APK-check-sfeer
Banden merken

Verschuren APK en Banden | Bosscheweg 30 | 5741 SX Beek en Donk | 0492 - 461 238 | mail@josverschuren.nl

Voldoen jullie aan de AVG GDPR

Vanaf 25 mei 2018 moet elke organisatie in Europa voldoen aan nieuwe wetgeving om persoonsgegevens te mogen verwerken en bewerken. Waar iedereen aan moet voldoen is binnen Nederland omschreven in de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) Dat geldt dus ook voor persoonsgegevens die via onze website en e-mail accounts binnen komen. Wij hebben er alles aan gedaan om secuur met uw gegevens om te gaan. Voor meer informatie kunt u onze privacyrichtlijnen doornemen.